| 1 σχόλια ]

Στα 13 οι περισσότεροι έφηβοι κάνουν όνειρα και χαμογελούν στη ζωή. Η 13χρονη Χάνα Τζόουνς χαμογελά με πικρία, επειδή μόλις κέρδισε «το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο», όπως δηλώνει μέσω των γονιών της.
Η Χάνα από το Χέρφορντ της Βρετανίας έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες σκληρή μάχη ενάντια στους θεράποντες ιατρούς της, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη επιμένοντας ότι πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση καρδιάς, ακόμη και παρά τη θέλησή της. Η συγκλονιστική περίπτωσή της, που έγινε πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ, αναζωπυρώνει την πολεμική γύρω από το ευαίσθητο θέμα της ευθανασίας, ενεργητικής ή παθητικής, που εγείρει τόσα ηθικά διλήμματα.
Η Χάνα, η οποία πάσχει και από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, έχει κάνει την επιλογή της και την υπερασπίζεται με σθένος, όπως δηλώνουν περήφανοι για τη στάση της, παρά τον πόνο, η μητέρα της Κρίστι και ο πατέρας της Αντριου. Εχει βιώσει ήδη τις παρενέργειες μιας θεραπείας. Λόγω της χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου δημιουργήθηκε η τρύπα στην καρδιά της, που σήμερα επιδέχεται μόνο μεταμόσχευση.




1 σχόλια

Ανώνυμος είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2008 στις 8:52 μ.μ.

1

Δημοσίευση σχολίου